duminică, 28 decembrie 2014

Rugăciune la cumpăna dintre ani!

Miercuri, 31.12. de la ora 23.15 săvârșim slujba de mulțumire pentru anul care se încheie și cerem de la bunul Dumnezeu binecuvântare pentru anul care începe.

Andrei Tudor, a fost Botezat azi

Acesta a fost al XXXIII-lea Botez în bisericuța noastră, dar și ultimul din anul acesta. Tuturor copiilor Botezați, anul acesta, le dorim să fie sănătoși , iar părinților să aibă înțelepciune să-i crească frumos.

marți, 23 decembrie 2014

Mergem la colindat , haide și tu!

Mâine seară de la ora 17.00 oficiem Vecernia mare cu Litie, iar apoi în jurul orei 18.15 începem să colindăm din bisericuță, cu dorința de a trece pe la casele celor prezenți.

duminică, 21 decembrie 2014

Un gest mic, naște o bucurie mare - la final

Se cuvine să vă facem cunoscut, celor care ați contribuit (și nu numai), la proiectul social - filantropic ”Un gest mic, naște o bucurie mare” desfășurat, în acest post, în parohia noastră, unde au ajuns darurile voastre. S-a adunat suma de 1034 lei și am colectat 25 de saci cu : haine, încălțăminte, jucării, ghiozdane, dulciuri dar și alimente. Din suma adunată au fost cumpărate: scutece (pt. copii și adulți/un tânăr imobilizat la pat de 23 ani/), șervețele umede, lapte praf și alimente. Au fost făcute 30 de pachete, cu următorul conținut: făină, zahăr, ulei, orez, pateu, săpun, suc, paste, o cutie de bomboane de ciocolată și cozonac. Acestea au ajuns în trei sate ale județului nostru: Sărata, Cătălina și Panticeu, la 27 de familii cu mulți copii sau aflate în situații materiale dificile, bolnavi și bătrâni, în total 117 de persoane. Pozele spun totul despre cum și în ce condiții trăiesc acești oameni. Am pus și două poze ale unui copil care provine dintr-o familie cu 9 copii care a obținut premiul III la un concurs interjudețean de desen. Aducem mulțumiri tuturor celor care printr-un gest mai mic sau mai mare au bucurat: copii, bolnavi, și bătrâni. Pentru a nu expune prea mult pe cei ce i-am ajutat am pus doar aceste poze (beneficiarii sunt mult mai mulți) și am acoperit fața copiilor.

joi, 18 decembrie 2014

Hotărâri ale Sfântului Sinod pentru susţinerea orei de Religie în învăţământul public

Întrunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală în zilele de 16 şi 17 decembrie 2014, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de decizia discriminatorie şi umilitoare pentru ora deReligie a Curţii Constituţionale a României din 12 noiembrie 2014. În acest context, Sfântul Sinod a hotărât: - Informarea de către Centrele eparhiale a profesorilor de religie şi a părinţilor că până la adoptarea de către Parlamentul României a unei noi forme a Legii Educaţiei Naţionale (nr. 1/2011) statutul consacrat al orei de Religie rămâne nemodificat. Profesorii de religie şi părinţii trebuie să facă publice cazurile din şcoli în care se încearcă descurajarea participării elevilor la ora de Religie. - Încheierea de parteneriate între parohii şi şcoli pentru dezvoltarea cooperării cu scopul ajutorării elevilor din familii sărace sau cu risc de abandon şcolar şi pentru susţinerea şi îmbunătăţirea predării orei de Religie.
- Aprobarea iniţiativei părinţilor de înfiinţare a Asociaţiei Părinţi pentru ora de Religie (APOR), cu filiale la nivel local. - Solicitarea de către Patriarhia Română a convocării unei întruniri extraordinare a Consiliului Consultativ al Cultelor din România pentru stabilirea unor măsuri şi acţiuni comune tuturor Cultelor în vederea susţinerii statutului actual al orei de Religie în învăţământul de Stat. Sfântul Sinod a hotărât cooperarea cu Ministerul Sănătăţii pentru prevenirea bolilor şi ajutorarea bolnavilor, precum şi susţinerea demersurilor Colegiului Medicilor din România pe lângă autorităţile abilitate pentru identificarea unei metode alternative ca răspuns la solicitările acelor pacienţi care din motive de conştiinţă sau religioase refuză Cardul Naţional de Sănătate. http://basilica.ro

duminică, 14 decembrie 2014

O seară deosebită !

Așa cum a promis, părintele Iuliu Gorea, de la Parohia Lita, a fost astă seară prezent în mijlocul nostru. După Taina Sfântului Maslu, părintele ne-a expus în imagini, numele și Muzeul lui Iisus. Două teme foarte interesante și foarte bine pregătite, precedate de un colind minunat care ne-a introdus în atmosfera Nașterii Domnului. La final toți cei prezenți am intonat o colindă și am luat parte la agapă. Mulțumim lui Dumnezeu, părinților și credincioșilor prezenți, pentru această seară !