duminică, 21 aprilie 2013

Duminica a cincea a Sfântului şi Marelui Post

" Iertate sunt păcatele ei cel multe, căci mult a iubit" Luca 7, 47

Ne-am obișnuit ca în perioada Postului Mare, la Sfânta Liturghie, să se citească două pericope Evanghelice, azi,a cincea duminică, s-a citit mai întâi Evanghelia de rând de la Sfântul Marcu cap 10, 32-45;   iar apoi Evanghelia cuvioasei Maria Egipteanca de la Luca 7, 36-50. Câteva momente ne vom opri la cea de a doua care face referire la acea femeie păcătoasă care a spălat cu lacrimile ei picioarele lui Iisus apoi le-a şters cu părul capului ei.
       Asemănare dintre cele două femei ( din Evanghelie şi sfânta de azi) este mare şi constă în faptul că amândouă după ce şi-au dat seama de viaţa păcătoasă în care se aflau au venit la Cel ce are putere să ierte păcatele( prima direct, a doua la distanţă de câteva sute de ani).
      În orice om oricât de nevrednic ar fi sau câte păcate ar avea, ori cât de apropiat sau depărtat de Dumnezeu , există un mic colțișor în care strălucește Chipul lui Hristos.
      Pentru  aceștia și altora ca aceștia , există iertare Divină, deschidere, primire, îngăduință, așteptare dar mai ales iertare.
      Mare este bucuria în cer pentru un păcătos care se întoarce la cale la care a fost chemat de Dumnezeu încă din momentul conceperii, calea credinţei, calea mântuirii, iar cel întors va iubi mai mult pentru că îşi dă seama cât de mare poate fi milostivire lui Dumnezeu.
     Cine este fără de păcat?NIMENI cine are nevoie de întoarcere sau iertare?NOI TOŢI. Astăzi este ziua mâtuirii, mâine.............!!!!!!! poate e târziu.












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu